Activiteiten

De Brabant Cup - vrijdag 6 september 2024

06 September 2024

Brabant Cup, workingtest voor Spaniëls

Durf jij samen met jouw hond de uitdaging aan?
!!! INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK !!!

Voor : “De Brabant Cup” vrijdag 6 september 2024 op het landgoed Gorp de Ley te Hilvarenbeek onderdeel van “Brabants Landschap”. 
Deze working test staat geheel in het teken om uitgevoerd te worden met wild !

!!! Sluitingsdatum 1 juli of eerder als het aantal inschrijvingen is bereikt !!! 

    

De organisatie is in handen van Henk van den Ouweland, Nol Bots en Brenda Bots van het secretariaat en Henny van den Ouweland voor verdere ondersteuning.

Heb je de afgelopen maanden jacht training gevolgd en denk je klaar te zijn voor deze uitdagende workingtest schrijf dan nu in. 

Alle proeven zijn uitgezet als praktijkjacht, zij organiseren deze Workingtest voor Spaniels sinds 2016.

De bedoeling van een workingtest is dat een Spaniël laat zien, dat hij op een ras typische manier kan jagen en steady is, als het wild opgaat, op schot en/of fluitsignaal.
Op commando dient een Spaniël het wild te apporteren wat aangeboden wordt( denk hierbij onder andere aan ( konijn haas eend kraai duif) en dus kan laten zien dat hij kan schakelen van het jagen naar het apport. Zodra het wild binnen is moet de Spaniël in staat zijn om op commando door te jagen.

Is je spaniël tussen 9 en 24 maanden op de dag van de wedstrijd dan komt u uit in de jonge honden klasse, is uw spaniël ouder als 24 maanden dan komt u uit in de open klasse.  De 

proeven blijven het zelfde voor beide klassen, het wordt alleen anders gejureerd.
Om alles verder in goede banen te leiden hebben we natuurlijk de keurmeesters en vele vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Alles wordt verder uitgewerkt tot vijf proeven in een fantastisch Spaniël terrein.  Ook dit jaar zijn we voor de 3de keer van harte welkom op het landgoed Gorp de Ley te Hilvarenbeek. Dit is onderdeel van het “Brabants Landschap”. Waar men biezen-varens-bramen en heide kan gaan uitjagen. De proeven worden beschreven en uitgetest om na te gaan of het ook werkelijk zo werkt als we hebben bedacht.

Daarom zijn er per proef twee apporten. Dan moet er een waarderingssysteem worden uitgevonden om de workingtest een wedstrijdelement te geven.
Dat is maximaal 20 punten per proef waarvan 10 voor het jagen en 5 voor elk apport. Het terrein is zeer geschikt voor een Spaniël om te laten zien
dat hij weet waarvoor hij op de wereld is gezet. De apporten zijn uitsluitend met wild en met in totaal tien apporten per hond, zo kunnen we zorgen voor een mooie variatie.

Dat het initiatief voor een workingtest een succes is, blijkt wel uit de toenemende belangstelling. 
Wij (Henk- Nol – Brenda – Henny) nodigen voorjagers met hun Spaniëls van harte uit om 6 september 2024 deel te nemen aan de Workingtest op het landgoed Gorp de Ley te Hilvarenbeek.

De Workingtest zal plaatsvinden onder auspiciën van de Engelse Springer Spaniël Club Nederland.

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 35 honden. Voorjagers die met twee Spaniels hebben ingeschreven, kunnen bij overschrijving maar met één Spaniël deelnemen.
Loopse teven zijn uitgesloten van deelname. LET OP: geen restitutie van het inschrijfgeld!!!

Ter info: Eet – en drinkerij “De Roovertsche Leij” - https://roovertscheleij.nl/  
Een unieke plek, centraal gelegen in een prachtig natuurlandschap.

B&B eet en drinkerij met terras alwaar deelnemers kunnen overnachten en de dag ervoor al kunnen genieten van deze bijzonder mooie streek.

“Ook publiek is van harte welkom” 

Gorp aan de ley 1 te Hilvarenbeek

We hopen u te mogen ontmoeten op vrijdag 6 september 2024 !!!

Hebt u vragen omtrent deze WT kunt u contact opnemen met de organisatie:
Henk - tel. 06 316 932 37
Nol tel. 06 143 800 79
Brenda (secretariaat) –tel. 06 502 712 37

E. bc@workingtest.nl