Activiteiten

The Show Must Go On

11 Juni 2023

Springer dag zondag 11 juni a.s.

                                                               The Show must go on!                                                                      

Springerdag The Show Must Go On!

Schrijf je in voor de show via dit inschrijfformulier 

Datum:                zondag 11 juni 2023

Locatie:               DHV Herderewich, Plaggenweg 1, 3847 LV Harderwijk

Aanvang:            11.00 uur

 

Deze dag staat in het teken van het showen van je Engelse Springer Spaniel. Tijdens deze dag kunnen jullie kennismaken met de wereld van de hondententoonstellingen. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je nu precies doen? Waar kijkt een keurmeester naar? En zo zijn er nog veel meer punten die van belang zijn bij het showen van je hond.

Ochtend:
Vrije inloop met show-demo, ringtraining, jacht-demo, workshop apporteren en uitleg opvoeding van een jonge spaniel.

Middag: Show en prijsuitreiking

Aan de show kunnen maximaal 70 honden deelnemen. U dient zich hier van tevoren voor op te geven via het aanmeldformulier op de website (www.esscn.nl). Op de dag zelf is nog beperkt plaats om u in te schrijven voor de show. Deelnemende honden aan de show worden ingedeeld per leeftijdsklasse en worden gekeurd door ervaren keurmeesters.

Alle deelnemers aan de show krijgen een certificaat van deelname met daarop het oordeel van de keurmeester.

Alle Engelse Springer Spaniels en hun baasjes zijn natuurlijk welkom!

Ook springers uit de werklijn, en jouw allerliefste huishond vinden het vast heel leuk om deze dag mee te maken wat er komt kijken bij een show.
En om te laten zien hoe veelzijdig ons mooie ras is, is er voor álle springers en voor baasjes die deze dag ook even buiten de show-ring willen kijken, een jacht-demonstratie en een korte cursus apporteren en basisoefeningen voor de opvoeding van jonge springertjes.

Jacht instructie dag 24 juni 2023

24 Juni 2023

Overweegt u een Spaniel aan te schaffen en wilt u meer informatie, of heeft u reeds een Spaniel en wilt u tips over africhting van een Spaniel
Dan is deze dag voor u bedoelt. De jachtinstructiedag wordt gehouden in de omgeving van Dinteloord en duurt van 9u tot ca. 15:30u.

Kosten voor deelname aan deze dag bedragen € 55,= p.p. voor leden van de ESSCN, WSSC en CSC.
Voor niet leden van een van deze drie rasverenigingen bedraagt het inschrijfgeld € 65,= p.p..
Het inschrijfgeld is inclusief lunch, koffie en thee gedurende de dag. Frisdrank kan tegen betaling verkregen worden.

Aanmeldingen dienen uiterlijk 10 juni 2023 ontvangen te zijn door JC Sun via deze mailbox

Meer info: JC Sun

Samen suppen workshop - 16 juli 2023 van 10u -12u

16 Juli 2023

Op zondag 16 juli  gaan we samen met onze springer suppen op de Loosdrechts plassen. Er zijn die dag twee workshops
in de ochtend van 10.00-12.00 en in de middag van 13.45-15.45
Hoe leuk is dat? In de workshop krijg je handige tips om samen met je hond te suppen. Wat gaan we doen? 

We varen met de motorboot naar het eiland van instructrice Ingrid in het natuurgebied. Bij haar privé-eiland kun je even wandelen met de hond (graag poepzakje meenemen!) waarna een korte instructie volgt. Daarna zullen we voorzichtig opstarten op het water rondom het eiland. Vindt je hond (of jijzelf) het nog een beetje griezelig, dan is het fijn dat we even terug kunnen naar het eiland. Gaat het goed, dan peddelen we een leuk tochtje door het prachtige beschutte natuurgebied van de Vuntus beheerd door NatuurMonumenten. De route wordt  volledig afgestemd op de honden. Bij de honden-sup staat namelijk het plezier en welzijn van de hond voorop en komen de sup-skills op een tweede plan.

De begeleiding is in handen van Ingrid Kroon, die al meer dan 10 jaar dagelijks HondenSUP-lessen geeft en bij de grotere workshops zijn er twee instructeurs aanwezig. Hierdoor zijn jij en je hond verzekerd van een deskundige begeleiding!!!

Onderweg maken we een stop voor een korte pauze met een drankje. De hond moet in het natuurgebied altijd aangelijnd zijn.

Een leuke activiteit om te doen met onze springers.

De kosten zijn € 65 per combi (hond+ begeleider)

Bij dit tarief is inbegrepen: gebruik speciaal extra stabiel honden sup-board, lichtgewicht verstelbare carbon-paddle, antislipmat voor de hond op de sup, wetsuit bij frisser weer, supschoentjes, heupgordel voor de hond, drankje voor onderweg, foto’s van de tour, boottochtje naar het eiland met motorboot, instructie van een ervaren Hondensup-instructrice, certificaat van deelname, gratis parkeren voor de deur.

Er zijn 10 plekken vrij voor de workshop dus meld je snel aan want vol = vol ( bij veel vraag kunnen we uitbreiden en in de middag 15.00-17.00 nog een workshop te plannen) 

Er zijn 2 duo sups hier kan je met 2 honden op of 2 personen en 1 of 2 honden. Twee personen en 1 hond ( €65 combi + kijker €27,50),  één persoon twee honden ( €65 combi + extra hond €10), twee personen en twee honden (2x combi €65)

 Aanmelden kan via het INSCHRIJFFORMULIER 

Na je aanmelding ontvang je een uitgebreide informatie mail.
Meer informatie over honden suppen kan vinden op www.hondensup.nl 

Mocht het zijn dat uw spaniël teefje loops is geweest of gaat worden, meld dat dan even bij de organisatie.

Workingtest "De Brabant Cup" vrijdag 8 september 2023

08 September 2023

!!! Denk jij en je spaniël dat jullie klaar zijn voor de jacht? !!!
Schrijf je dan op 15 juni op om 19u in !!!
Sluitingsdatum 15 augustus of eerder als het aantal inschrijvingen is bereikt!

Voor : “De Brabant Cup” - vrijdag 8 september 2023 - op het landgoed Gorp de Ley te Hilvarenbeek
onderdeel van “Brabants Landschap”. Meer info volgt in clubblad juni.
 

Wat is een workingtest?De bedoeling van een workingtest is dat een Spaniël laat zien, dat hij op een ras typische manier kan jagen en steady is, als het wild opgaat, op schot en/of fluitsignaal.
Op commando dient een Spaniël het wild te apporteren wat aangeboden wordt( denk hierbij onder andere aan : haas eend kraai) en dus kan laten zien dat hij kan schakelen van het jagen naar het apport. Zodra het wild binnen is moet de Spaniël in staat zijn om door te jagen.

Heb je de voorgaande maanden een jacht training gevolgd en denk je klaar te zijn voor deze uitdagende workingtest noteer dan alvast de datum in je agenda.

Is je spaniël tussen 9 en 24 maanden dan komt u uit in de jonge honden klasse, is uw spaniël ouder als 24 maanden dan komt u uit in de open klasse.  De proeven blijven het zelfde voor beide klassen, het wordt alleen anders gejureerd.

Alle proeven zijn uitgezet als praktijkjacht. Wij organiseren deze Workingtest voor Spaniels sinds 2016. We zijn altijd op zoek naar een uitdagend biotoop.

De organisatie is in handen van Henk van den Ouweland, Nol Bots en Brenda Bots van het secretariaat en Henny van den Ouweland voor verdere ondersteuning.

Niet te vergeten onze vrijwilligers die alle proeven goed laten verlopen in samenwerking met de keurmeesters. 

Alles wordt verder uitgewerkt tot vijf proeven in een fantastisch Spaniël terrein.  Ook dit jaar zijn we voor de 2de keer weer van harte welkom op het landgoed Gorp de Ley te Hilvarenbeek. Dit is onderdeel van het “Brabants Landschap”. Waar men biezen-varens-bramen en heide kan gaan uitjagen.

De proeven worden beschreven en uitgetest met een of twee honden om na te gaan of het ook werkelijk zo werkt als we hebben bedacht.

Daarom zijn er per proef twee apporten. Dan moet er een waarderingssysteem worden uitgevonden om de workingtest een wedstrijdelement te geven.
Dat is maximaal 20 punten per proef waarvan 10 voor het jagen en 5 voor elk apport. Het terrein is zeer geschikt voor een Spaniël om te laten zien
dat hij weet waarvoor hij op de wereld is gezet. De apporten zijn uitsluitend met wild en met in totaal tien apporten per hond, zo kunnen we zorgen voor een mooie variatie.


Dat het initiatief voor een workingtest een succes is, blijkt wel uit de toenemende belangstelling. 
Wij (Henk- Nol – Brenda – Henny) nodigen voorjagers met hun Spaniël van harte uit om 8 september 2022 deel te nemen aan de Workingtest op het landgoed Gorp de Ley te Hilvarenbeek.

De Workingtest zal plaatsvinden onder auspiciën van de Engelse Springer Spaniël Club Nederland. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 30 honden. Voorjagers die met twee Spaniels hebben ingeschreven, kunnen bij overschrijving maar met één Spaniël deelnemen.
Loopse teven zijn uitgesloten voor deelname.

Verdere gegevens volgen in het volgende clubblad van de “Engelse Springer Spaniël Club Nederland - juni 2022”.

Noteer het alvast in uw agenda, we hopen u te mogen ontmoeten op deze dag!
Ook publiek is van harte welkom !!!

Hebt u vragen omtrent deze WT kunt u contact opnemen met de organisatie:
Henk - tel. 06 316 932 37 of Nol tel. 06 143 800 79
Via mail 


Met vriendelijke groet Henk & Henny & Nol en Brenda.

Engelse Springer Spaniƫl wandeling 17 september 2023 !!!

17 September 2023

Deze wandelingen zijn niet alleen voor onze leden, maar voor iedereen die het leuk vindt om met zijn Springer op pad te gaan.

17 september  - gaan we wandelen in Ulestraten. Inschrijfformulier klik hier

Wandelt u met ons mee?
Geef u dan via het inschrijfformulier of via mail naar: activiteiten@esscn.nl 
Voor vragen:
Bart Krijgsman 06-23554641