Verzorging

Een Engelse Springer is een hond die je wel met regelmaat moet trimmen.

Hij heeft zijn verzorging nodig.

Het trimmen moet zo’n 4 maal per jaar gebeuren maar het is ook zelf aan te leren.

Honden uit de zuivere jachtlijnen hebben in de regel een kortere beharing waarbij men hooguit wat klitten moet verwijderen na een jachtpartij in klevend onkruid.

Zeker honden die in een buitenkennel worden gehouden (natuurlijk tochtvrij en niet bij extreme kou) hebben een sterke en snel verharende vacht waar weinig tot geen werk aan is.
Hoewel Springers best in de stad kunnen aarden zijn het geen honden voor eigenaars die geen gelegenheid hebben om tenminste dagelijks een lange wandeling (minstens een uur) met ze te maken waarbij ze ook los van de lijn kunnen rennen.

Bovendien vraagt ook hun vacht enige verzorging, zoals borstelen en kammen en het verwijderen van klitten en moeten ze van tijd tot tijd getrimd worden.

Ze leren snel,  zijn niet eenkennig,  houden van kinderen en willen hun baas graag een plezier doen- al kunnen ze af en toe ook best koppig zijn.

Als ze echter verveeld raken kunnen ze, net als de meeste andere honden, destructieve neigingen gaan vertonen.

Het zijn echt honden die motivatie nodig hebben en graag geprezen worden. Naast lichaamsbeweging hebben ze ook geestelijk veel activiteit nodig!

Voor een baas die de aandacht er voor over heeft zal een Engelse Springer Spaniel een fantastische, sportieve kameraad zijn.